Novi video (o jednoj od tabu-tema: homoseksualizmu)

Dragi naši čitaoci,

Nadam se da primjenjujete principe pozitivne i praktične psihologije o kojima smo Vam pisali. Znamo da je teško sprovesti teoriju u praksu, ali samo polako… Dovoljno je da pokušate i da se trudite. Mi Vas podržavamo na tom putu!

Izašao je drugi dio intervjua jednog našeg člana sa Lunom iz Londona. U njemu razgovaramo o homoseksualizmu, koji je na našim prostorima tabu tema. Ovdje moramo navesti da istraživanja pokazuju kako se homoseksualci koji usvoje dijete odlikuju boljim metodama odgoja nego što je to slučaj (u prosjeku) u općoj populaciji. Također, rezultati istraživanja upućuju na to da je među njihovom djecom kasnije podjednak procenat heteroseksualaca kao što je to slučaj u općoj populaciji.

Ostale činjenice, poglede i rasprave o homoseksualizmu možete pogledati u našem intervjuu, putem linka: https://www.youtube.com/watch?v=MTiURR4dTrA&list=PLNimlJe4gQqhU2vw1IPV9vklmbHRPEBEz&index=2

Uskoro će uslijediti i treći dio intervjua, na temu depresije, anksioznosti i načina samopomoći u slučaju ovih problema.

Do tada, lijep pozdrav od tima

Pozitivne psihologije

P.S. Hvala Vam što čitate naše tekstove, nama je zadovoljstvo da možemo pomoći i nemojte se libiti da nam se javite privatnom porukom, ukoliko trebate podršku i psihološku potporu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *