PSIHOLOGIJA LIČNOSTI (Drugo prošireno izdanje)

Dragi prijatelji/čitaoci,

Prije svega, želimo vam sve najljepše u 2016. godini: zdravlja, odmora, uživanja, zadovoljstva životom, iskrene ljubavi… I, naravno, više zagrljaja nego lajkova 🙂

Iz štampe je izašlmoja knjiga Psihologija ličnosti: Teorija i empirija (drugo prošireno izdanje). Knjiga ima 470 stranica, te 32 poglavlja. U njoj možete čitati o sljedećim temama: psihoanalizi Sigmunda Freuda, Jungovoj analitičkoj psihologiji, A. Adleru, E. Frommu, A. Maslowu i još mnogim psiholozima i njihovim teorijama o strukturi, dinamici i razvoju ličnosti.

Svako poglavlje je praćeno pitanjima i ”zadacima”, koji vam olakšavaju sumiranje onoga što ste pročitali/naučili, kao i primjenu istog.

U ovom izdanju sam priložio i neka nova poglavlja, te dodao studije slučaja (primjenu naučenih teorija i modela ličnosti na karakterističnim slučajevima) i Indeks opisivača ličnosti (gdje se nalazi relativno iscrpan spisak riječi kojima opisujemo ličnost u svakodnevnom govoru, psihologiji i književnosti).

Recenzenti su doc. dr. sc. Joško Sindik (Zagreb) i Naida Rustempašić, magistar psihologije (Sarajevo). Lektor je Ilda Imamović (Sarajevo), a ilustrator Faruk Hajdarović (Švedska), konceptualni umjetnik.

Knjiga se može naručiti putem autorovog maila: selman9r@yahoo.com .

Još jednom, sve najljepše u Novoj godini,

Selman Repišti

2 thoughts on “PSIHOLOGIJA LIČNOSTI (Drugo prošireno izdanje)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *